Lijstjes

Zoals ik op de pagina ‘Loopplannen’ (ook hier) zeg, ben ik dol op lijstjes. Vooral de lijstjes met hardloopplannen vervullen mij met groot plezier. Tenminste: vooral bij het maken van nieuwe plannen en het invullen van die plannen op mijn lijst. En bij het met een roze stift markeren van de plannen waarvoor ik de inschrijfprocedure heb doorlopen.

Maar er zit ook een keerzijde aan dit lijstjesgedoe. Zo is mijn lijst tot 28 juni, de 80 du Mont Blanc, al enige tijd zó gevuld met georganiseerde loopjes, dat die volkomen op slot zit. Daar passen geen nieuwe plannen meer in. Dus maakte ik een nieuw lijstje voor het tweede halfjaar. Ook daarvoor had ik al zóveel plannen, dat ik bijna in de stress zou schieten. Hoe brei ik het allemaal rond? Kán dat eigenlijk wel, half augustus een trail van 50 kilometer en meer dan 2000 hoogtemeters, eind augustus een 50 kilometer in het vlakke land, twee weken later een 100 kilometer, twee weken daar weer na een iets kortere trail in België, half oktober een 60 kilometer in Nederland (maar niet vlak), begin november de Berenloop, eind november de ’t Is voor niks heideloop? En waar in godsnaam pas ik dan mijn individuele privéplannetje in het geheel?

Toen pakte ik vorige week heel aarzelend, heel voorzichtig, en ik durf er niet op te rekenen dat het gaat lukken, het werk aan mijn scriptie weer op. Opeens bedacht ik: die 100 kilometer in september is natuurlijk gekkenwerk. Dan ben ik dáár in augustus weer de hele tijd mee bezig, terwijl ik dan gewoon moet proberen aan de studie te zitten. Opeens kon ik wél weer bedenken dat al die loopjes er volgend jaar ook nog zijn, en dat ze niet per se allemaal dit jaar gelopen hoeven te worden. En opeens kon ik het belang van bijna al mijn plannen weer volkomen relativeren en voel ik weer de ruimte die ik zo nu en dan wat dreig te verliezen.

Roze gemarkeerd staan voor de tweede helft van het jaar de Trail des Fantomes (50 kilometer) bij La Roche, en de Berenloop (42 kilometer) op Terschelling. Verder wil ik het rondje Berg en Dal (60 kilometer) erg graag lopen… En verder zie ik het wel. Mogelijkheden genoeg, that’s for sure. Lijstjes zijn leuk, maar een gevoel van ruimte is nog net iets lekkerder.

Dit bericht werd geplaatst in hardlopen, twijfel. Bookmark de permalink .

Een reactie op Lijstjes

  1. Misty zegt:

    Hé, ’t lost zich dus (alweer) vanzelf op:)! Je ziet het wel, dus…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s