Comfortzone

Men zegt dat je zo nu en dan en zo hier en daar uit je comfortzone moet stappen. Daar zou je rijker, rijper, wijzer, dapperder, gelukkiger misschien wel, door worden. Nu geloof ik weliswaar niet in zo’n groeimodel, maar misschien is het hiermee wel net zo gesteld als met dat hoefijzer boven je deur – dat het ook werkt als je er niet in gelooft (wie was dat toch ook alweer, die dat zei?).

Dus ga ik vanavond niet naar de atletiekbaan, maar naar een heuse party, in een bar ergens in het centrum van de grote stad. Iets met DJ’s en BN’ers. Met champagne en cocktails.

Eens kijken hoe ik mijzelf overeind weet te houden als ik zo ver buiten mijn comfortzone treed, en hoe ik me daarin lekker kan blijven voelen. Ik denk door goed bij mezelf te blijven, ervoor te zorgen dat ik ‘met mezelf blijf samenvallen,’ zoals Johan Simons dat zo mooi uitdrukte.

Door lekker binnenin mijn eigen comfortzone te blijven, dus eigenlijk.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

7 reacties op Comfortzone

 1. Roman zegt:

  Goedemorgen Jacolien, leuke blog dit Binnestebuiten. Helaas is het er zaterdag weer niet van gekomen om samen een biertje te drinken. Ik had het al snel gezien daar bij de finish, net iets te druk.

  • jacolien1965 zegt:

   Ha Roman, dank je wel – leuk dat je het gevonden hebt.
   Joh, als je met mij een biertje had willen drinken, had je wel heel lang moeten wachten – wat heb jij goed gelopen, man! Ik denk dat die huisarts van je toch gelijk had: niks geen Lyme, pure aanstellerij.
   Ik vond het erg leuk je te zien daar in La Roche – was een verrassing voor me. En dat ik daar in Frankrijk nogal blij met je gezelschap was, ook al spraken we niet veel, dat had je wel begrepen hè?
   Wij zien elkaar weer – bij het rondje Berg en Dal van Willem en Annemarie wellicht?

   • Roman zegt:

    Aanstellerij….ik begon je best een aardige meid te vinden, maar misschien had ik het toch verkeerd gezien.
    De opzet en organisatie van Limburgs Zwaarste is me wel goed bevallen en dus stond Berg en Dal wel met potlood in mijn agenda, maar het is eigenlijk net iets te dicht op de Beartrail die ik graag wil lopen.

 2. Paul zegt:

  Wat mooi gezegd! Ik ben ervan overtuigd dat het je gaat lukken. En dat je het misschien ook nog leuk gaat vinden :-)!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s