Stug

Ik weet heus wel dat ik een beetje stug over kan komen, maar dacht eigenlijk dat het contact met mijn gloednieuwe fysiotherapeut best hartelijk en gezellig was. Toch zegt hij tijdens mijn bezoek wel drie keer dat ik nogal stug ben. Als hij met mijn enkels bezig is, als hij m’n onderrug in een soort wokkel draait, én als hij dan op het laatst ook nog maar iets engs met m’n bovenrug doet. Alles wat vastzit, wordt gemobiliseerd, gemanipuleerd, dan wel gemasseerd. En ik maar denken dat veel bewegen synoniem is met beweeglijk zijn. Denk opnieuw, Jac. Bij m’n vertrek zegt JW dat ik het rustig aan moet doen. Ja zeg, gaan we lelijke taal uitslaan? Doe het lekker zelf rustig aan, joh!

De volgende ochtend jaag ik dat stugge lijf van me opnieuw over de paadjes in Middenduin. Ik snel voort met de tong op mijn schoenen en kom tot een gemiddelde snelheid van een duizelingwekkende 8,3 km/u 😀 ! (Maar de maximale snelheid die ik haal, is 17,3, dat dan weer wel. Ik hoef nog net geen valhelm op.) Het is al de vijfde achtereenvolgende training waarin ik rondjes en heen-en-weertjes loop, maar ik ben als een kind zo blij. Man man man, wat voel ik me sterk en wat vind ik dit leuk.

Tussendoor bekijk ik filmpjes van de Echappée Belle. Een prachtgebied, dat Belledonne-massief. Nog maar ruim zeven weken!

 

Dit bericht werd geplaatst in hardlopen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Stug

  1. Alweer een blog! Oppassen, dat het aantal blogs het aantal trainingen niet gaat overstijgen! Maar dat lijkt me stug! 🙂

  2. Edwin zegt:

    Haha. Je lyrische beschrijving van het parcours bevestigt mijn keuze. Bovendien had ik het fysiek niet gekund. Gefeliciteerd met je topklaasering. Voor de Nederlandse sport een topweekend. Jammer dat ik je niet op jet podium heb zien staan.

    • jacolien1965 zegt:

      Ha, fijn dat je mijn prestatie ook meerekent tot het topweekend. Het was wel een leuk loopje hoor, kleinschalig, prima sfeer en goede organisatie en zo (ik hoorde dat dat bij de 10km in A’dam wel anders was…), en voor mij genoeg mooie stukken, maar nee, al met al niet een heel spannend parcours. Had je fysiek natuurlijk makkelijk gekund 😛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s